I love Brooklyn.

vår lägenhet ligger som bekant i Brooklyn som är ett av fem borughs i New York. Brooklyn är stort och har exempelvis en miljon fler invånare än Manhattan. gula sidorna-katalogen för Brooklyn är lika tjock som Stockholms. Brooklyn var en egen stad skild från New York fram till 1900. Brooklyn-bor är väldigt stolta över var dom kommer ifrån som exempelvis Woody Allen. vi bor på den lilla gatan washington park, precis bredvid en park. vårt område är väldigt trevligt med små restauranger, affärer m.m. igår var det lördag och när vi kom ut på gatan var det en liten marknad utanför med bröd, ost, blommor osv.

image27
här är vår gata med de klassiska brownstone husen, en gågata med allé bredvid bilvägen och till höger parken.

image28
utsikten på baksidan där man om man vill kan gå ut och sätta sig på brandtrappan.

image29
vår dörr och trappen som knackar och brakar väldigt.

det är alltid väldigt mycket folk ute och strosar med hundar, barn eller kompisar. det är helt enkelt ett väldigt livligt område där grannsämjan känns otroligt trevlig. amerikaner är hittills väldigt trevliga och sociala. att det mesta är yta gör inte så mycket eftersom resultatet ändå blir en mycket god stämning. folk börjar spontant prata med dig, byter plats i tunnelbanan för att jag och H ska få sitta tillsammans, skämtar och säger sorry så fort dom kommer ens i närheten av en. i butiker och på matställen ler personalen helt snällt och pratar med en som om man faktiskt var speciell. servicen är extremt bra.

att allt är helt tokigt i det här landet gör det bara mer roligt att besöka. i affären finns det alltid en hel gång med olika variationer av samma produkt. jag förstår om folk från kommunistländer hoppade av och stannade här förr. saker som att alla stämmer alla hela tiden och att presidentkandidaterna härom dagen bads att räcka upp handen om dom trodde på evolutionen (flera trodde inte på denna nypåfunna idé...) är väl sånt man bara får ta som gäst här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback