swedish fish?

igår tog vi den galna tunnelbanan till upper Manhattan för att sen gå så långt vi orkade på Broadway söderut. vi orkade hela 13 tunnelbanestationer, vilket motsvarar typ halva Manhattan. vårt mål för dagen var egentligen att strosa på Broadway tills vi kände för att gå på bio och då se Spiderman 3. i början av promenaden såg vi tre biografer men gick förbi dem. vi gick in i lite affärer och i en höll vi på att bli fångade för alltid. när man hade kommit ner på deras undervåning fick man nämligen inte åka rulltrappan upp igen. den stod stilla och man fick inte gå för egen fot upp. dom var säkert rädda för att någon skulle ramla och stämma dom. det var flera hundra därnere på undervåningen och bara en liten hiss att ta sig upp i. inte stod det någon uppe vid entrén och varnade för att gå ner heller. till slut hade antagligen någon fått tag på chefen som godkände att man fick gå i rulltrappan. och så var vi fria igen. många av amerikanerna var mycket upprörda, dom svenska flickorna var bara lugna och timida.

sen köpte vi lunch på ett helt fantastiskt ställe som heter Whole food market. ungefär som Hötorgshallen men större. dom hade en otroligt stor buffé där man kunde plocka åt sig allt vad man önskade, jag tog en massa indiskt såklart. sen gick vi till Central Park och åt samt tittade lite på baseball.

image30
vi hängde inte helt med, men det var roligt att titta på ändå. jag fick tom med bollen i bild!

på vår väg gående längs Broadway kom vi så småningom fram till riktiga supercity med Times square. dit kommer vi inte gå igen. det var helt Vattenfestivalstrångt och galet.

image32
snyggt trekantshus.

image34
Trump international hotel AND tower heter huset. men liksom vaddå torn, vilken funktion har ett torn. ja, möjligen kompensation för lite hår eller...

image31
Times square är galet!

sen ville vi hitta en bio men kunde inte. och när vi väl hittade två stycken så hade den ena inte Spiderman och den andra var slutsåld flera timmar framåt. då åkte vi hem och vilade fötterna!

dagens överraskning var när vi skulle köpa dricka i ett tidningstånd ute på gatan och fick syn på en godispåse med namnet swedish fish. det var röda geléfiskar. vi sa till killen som sålde att vi då aldrig hade sett några såna. han log och sa att dom såldes på IKEA. underligt tänkte vi och planerar nu ett besök till IKEA för att se vilka fler okända svenska specialiteter dom har.

vi måste även besöka antingen The Scandinavian Center eller restaurangen Aquavit den 12 maj, för då är det ju Melodifestivalen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback