tomten finns!

mormor berättade att när hon och morfar var och hälsade på hans mamma och pappa så berättade dessa att tomten uppenbarat sig för dem när de var nygifta. det hela utspelade sig kring jul (innan alla världskrig antagligen) och paret hade haft en meningsskiljaktighet. då hör de tu plötsligt ett väldigt stampande och vem står där om inte tomten! han är helt klädd i grått och ser mycket barsk ut. han är uppenbarligen mycket förgrymmad på paret som inte respekterar julefriden.

mormor gör ett avslöjande.

enligt egen utsago är mormor inte så kunnig när det gäller hiphop.
släkt och familj häpnade.


katter under granen istället för klappar.

katter som ligger under granen och sover ser väldigt trevliga ut. typ kärlekens vinst över kommersialismen. egentligen beror det ju på att vi inte har slagit in vårt julklappsberg än. samt på att skulle julklapparna ligga där så skulle dom vara totalt sönderrivna och sönderlekta efter en kvart. rovdjuren har nämligen redan vält granen en gång, ätit upp kristyränglarna och spelat boll med en stackars guldkula.

förresten så säger Ernst (min husgud och hemliga kärlek)

"när en katt ligger i ett rum och sover finns det inget för en inredare att göra där"

piiiiiip

jag julhandlade med min syster idag. hon hade köpt jeans dagen innan. dom i affären hade tydlligen inte larmat av ordentligt. i varje affär pep hon på vägen in och ut. det är inte så praktiskt att julhandla med en pipande syster..

brudens blogg om brudar.

jag vill uppmana befolkningen att gå in på en mycket rolig och välskriven blogg. nedan kommer presentationen från densamma. särskilt skulle jag vilja uppmana E i Göteborg så att hon sen talar om för mig vem "bruden" är. om nån vet så vet E...

http://bruden.blogspot.com/

"Jag är en brutta i Stockholm som har fått ett superhemligt uppdrag av regeringen att kartlägga de kvinnliga mysterierna. De tyckte att en rutinerad lesbian skulle passa bra för det uppdraget och det var ju klyftigt av dem, det får man lov att erkänna. Tyvärr har jag inte kommit så långt, det har visat sig att varenda brud har ett eget jävla universum att utforska och det enda jag har lärt mig är att passa mig för svarta hål. Om jag var här som privatperson skulle jag ta tillfället i akt att dra tre- fyra skitroliga ordvitsar på temat brudar och hål, men vulgoklausulen i mitt kontrakt sätter lyckligtvis stopp för det."

go with the flow...my ass!

vad för slags reklamslogan är egentligen "allt fler väljer light"? den står på coca colas automater ute på universitetet. liksom vad? jaha nu är det inne att dricka light så jag kanske också borde göra det. eller, jaha om alla andra dricker det så ska jag också börja dricka det. ska samma reklam-makare kanske nästa gång sälja sig ytterligare en aning och föda fram "allt fler väljer sverigedemokraterna". 

jag skulle reagera tvärtom och vägra köpa light. fast jag skulle ju förstås aldrig köpa light överhuvudtaget. det smakar så jävla äckligt och artificiellt. man kan riktigt känna syran fräta ner tänderna till stumpar och aspartamet framkalla allsköns sjukdomliga tillstånd.

var nyss inne på coca colas hemsida förresten för att kolla in om det gick att förstå det hela bättre där. det gick det inte. men jag fick reda på flera obehagliga fakta. enligt coca cola så känner 98% av världens befolkning i 200 länder till varumärket coca cola. receptet är tokhemligt och förvaras i ett bankfack i atlanta. mycket få vet om vad coca cola egentligen innehåller. fast jag vet. pure evil!

och en sak till. den där karavanen av coca cola bilar som kommer till stan i reklamfilmen varje jul. den finns på riktigt! i sydamerika kommer den faktiskt rullandes in i städerna som något slags reklamjippo.gluck gluck.

jag såg den tyska filmen Prinsessan och krigaren härom dagen och fick då lära mig ett tyskt ord. nu kan jag typ tre. det är ett väldigt tokigt och roligt ord som går att använda hela tiden. jag är gluck! (för dom som inte är såna experter på tyska som jag så betyder det lycka. ska egentligen vara glücklig har jag listat ut men i filmen sa dom gluck!)

tv4 fucked up.

tv4 har ju en nya kanal som dom promotar, tv4 fakta. men dom säger ju inte det i trailern. istället säger dom tv fucked up. det är antagligen inte meningen för det är väldigt svårt att säga fakta utan att det låter som fucked up. jag menar bara att tv4 kanske skulle ha tänkt på det innan dom namngav kanalen.

geek-test och boka en bibliotekarie.

geek-test är för nerdar!

jamenvisst är det det. men oh så roligt. jag scorade mellan "total geek" och "major geek".
förståligt nog är jag rätt så nöjd.   http://www.innergeek.us/geek-test.html

märk väl att jag gjorde testet innan jag chattade med en jourhavande bibliotekarie på ett universitet i Texas! (hallå! ja, men det var för att jag letar efter en text till min uppsats som envisas med att fortsätta vara gömd.) hon höll hela tiden på att skriva "may I be of further assistance?". och jag babblade på som en liten swedish Inga.

tänk va moderna bibliotekarierna är nuförtiden förresten. dom kan massa tekniska saker och pratar och fnittrar med varandra i biblioteket om vanliga saker (alltså människosaker inte bibliotekssaker, jag har hört det, jag lovar!). dom har säkert mobiltelefoner också. som dom skickar mms med och wapar. (bibliotekariehögskolan måste ha varit med i extreme makeover någon kvälll när jag inte tittade på tv. vilket gör att lärarna är den enda gruppen kvar av omänskliga människor.)

tror att jag ska boka en bibliotekarie. man kan göra det nuförtiden. jättemodernt. sen måste dom vara med den som har bokat en hel halvtimme i biblioteket och bokslava! undrar hur ofta dom blir bokade?(har dom som ett sånt där dansschema där man kan boka upp sig kanske. och sen går dom och skryter för varandra hur många bibloteks-svängom-er som dom fått. är det därför dom pratar och fnittrar som vanliga människor?) jag kanske blir den första att boka någon av dom opopulära. hoppas det. jag ska vara så snäll så.

jag ska nog boka en riktigt smart (och snygg!) bibliotekarie, typ varje dag fram till jul, så kan hon skriva min uppsats åt mig. man kommer visst alltid på dom allra bästa idéerna 02.34 på natten. det ska jag komma ihåg.


min 10 åriga syster

"asså en i 4B har såna här smala lår (måttar mellan tummen och pekfingret). han är fett smal!"


dans i matkön.

gå in och titta på dagens dans. 

http://dance.bloggspace.se

rekommenderas varmt!

döva kan inte höra.

H och hennes klasskamrater ville prata med sin lärare i teckenspråk, hon är inte så förvånande döv. dom visste i vilket rum läraren befann sig i. En C på kursen föreslog att dom skulle gå och knacka på dörren. dom andra uppmärksammade henne då på att deras lärare som dom haft i ett och ett halv år, är döv...

polyamour börjar bli gammalt...

alltså ok, polyamour är så där väldigt alternativt och hett. utmanar tvåsamheten och heterosexualiteten och är helt inne. men jag tycker nog att det borde hamna på utelistan snart. det finns ju nämligen en ny, sexigare relationsform.

bonde söker fru.

ja, och alla andra realityserier där en person dejtar en väldig massa andra personer. samtidigt och i tv. det är ju verkligen att utmana allt och alla. varför anses det som skräp-tv? varför tittar inte alla alternativa på sånt istället för på otextade azerbadjanska filmer?

ok, att det oftast är en kille och 20 tjejer men ibland är det ju faktiskt tvärtom också.

vad jag vill säga är helt enkelt att det borde vara en ny cool trend att dejta flera samtidigt både i tid och rum. typ gruppsex fast på en intellektuell nivå.

hur ska man som tjej kunna jucka?

hur ska man kunna sticka fram ett hål liksom? ja, om man kände att man ville och behövde det. som en sån där liksom juck-gest emot någon. det går inte. jag har försökt. det blir som om man sköt fram hela kroppen ifrån knäna till halsen. vilken sorts obcen gest blir det liksom. jag blev besviken.

internet-test.

jag gjorde just ett KOL-test som fanns som annons på en sida jag var inne på. resultatet blev att jag inte hade KOL, trodde dom. men dom tyckte att jag skulle uppsöka en vårdcetral för en häloundersökning eftersom jag var orolig för min hälsa. 

jag sa inte ett knysst om att jag skulle vara orolig för min hälsa, det var ju dom som sa att jag skulle göra ett KOL-test för sjuttsingen!

gillar jag bilar?

H:s farmor ringde till henne för ett tag sen och berättade förtjust att hon hade hittat en så bra julklapp åt mig i sin tidning. tanttidningen "Det Bästa". 

det var en minatyrbil. 

därför att jag tycker ju så mycket om bilar påstod farmorn till H i telefonen. H sa att ja, i och för sig har hon ju körkort och en bil, men annars tycker hon nog om bilar lika mycket som någon annan.

men tokfarmorn hade redan bestämt sig för att det var den här presenten som passade mig allra bäst.

jag har fått order om att se förvånad ut på julen när jag öppnar paketet.

surrealistisk bakning.

i helgen var jag och H hos hennes farmor i Örebro. hon är en väldigt tokig tant. och såna gillar man ju såklart.
vi skulle bland annat baka en massa pepparkakor. behöver jag säga att receptet är hemligt...

tokfarmor drog på sig ett sånt där tjockt pannband man har på vintern för att inte frysa om öronen. övriga bakerskor satte enbart upp håret i ordinär tofs. cd-spelaren i köket hade matats in med den första av de sammanlagt fyra skivorna i någon av de där otaliga ABBA-samlingarna. det fanns massor med deg, massor med kakformar, två katter och så var baket igång!

de som inte kopplar ihop pepparkaksbak med ABBA, tjocka vinterpannband och tokiga tanter som prompt tycker att man ska dricka mer vinglögg, hembränd rödbetssherry och hembränt vitt vin, skulle kunna tycka att situationen var något surrealistisk.

tokfarmor

jag känner en sjöman.

han är livslevade och under trettio år. han har inte skägg, träben, papegoja eller ögonlapp. men han brukar utstöta ett och annat "Arrgh". jag inbillar mig alltså inte att han är pirat även om det skulle vara snäppet mer spännande, utan har en mer romantisk, sjömansk syn på det hela.

han står där muskulös och redig i sin stiliga sjömanskostym, uppe på däck, spanandes mot fjärran. måsar skränar och vidderna är oändliga. ombord finns en tunna äpplen och rikligt med rom. det kommer att dröja många veckor tills han står stadigt på land igen.

jag vet ju att han för tillfället har praktik på en färja typ i Norge som har en sträckning på tre och en halv timma. 

men han har i alla fall inte tillgång till internet...

tankar om kex och kakor.

vad som är ett kex och vad som är en kaka är inte helt oproblematiskt. jag skulle hävda att detta bakpar borde definieras utifrån godsakens vidare kontext. kex är såna där industribakade saker som man köper i affär. kakor är såna man bakar själv eller köper på konditori.

kex ska för övrigt uttalas med "k" och kiosk med ett sch-ljud.

och så var det med det.

hemligheter ska viskas.

idag ringde H:s farmor och berättade viskandes att hon hade köpt ett strykjärn till H:s syster. 
det är viktigt att viska hemligheter. 
även om den som inte ska höra hemligheten befinner sig över 50 mil bort.

äta papper och sudda sudd.

utöver att leka Ceausescu på rasten så fanns det ju ett antal trender och lekar som man betade av under åren som barn/ungdom. helt idiotiska, ologiska saker som ingen vet vem som uppfann, varför och till vilket nytta. dessa trender kan ibland återfinnas som nationellt, kanske rentav världsligt fenomen. men oftast mer regionalt eller väldigt, väldigt lokalt. 

en flicka jag känner berättade att hon och hennes kompisar åt papper ett tag. orsak: man kunde äta papper. det gick liksom, fast vuxna sa att man inte skulle göra det och att papper uppenbarligen inte var mat. alltså åt barnen papper. det spreds sig på så sätt att någon hävdade att man kunde äta papper och åhörarna häpnade. sen åt denna någon papper för att bevisa det och dom andra gjorde detsamma, eftersom man då bevisligen kunde äta papper.

när jag inte lekte Ceausescu som barn så suddade jag bland annat sudd. som sport alltså. eller ja, kanske mer som ett sorts samlarintresse. istället för att faktiskt samla på suddgummin så samlade vi (hela klassen och säkerligen andra på skolan, men inga barn i Örebro, det har jag hört mig för om) på dom där små suddflarna som blir över när man suddat. dom där som annars är irriterande och skräpar ner och som inte går att torka upp från ett bord för då bara fastnar dom.

ja, dom samlade vi på och i enorma mägder. folk hade hela Konsum-kassar fulla. för att få den mest imponerade mängden sudd så gick vi ihop på sudd-team. dessa kunde bestå av ex antal barn med varierande förmågor och resurser. några hade många coola färger på sudd, andra var jävligt bra på att producera suddflarn och vissa var helt enkelt dom populära i klassen.

suddandet gick till på så sätt att man hittade eller skapade en raspig yta och sen suddade man helt enkelt järnet. suddade ut så många sudd som man bara kunde och samlade sedan noggrant in flarna.Zulu women warrior song.

"Now you have offended women; now you have touched rock; now you will be crushed."

Afrikanska kvinnor har attityd.

lampskärmsfranslugg.

jag känner en flicka som går runt i mitt vardagsrum och ställer sig under lampskärmar. i vardagsrummet finns hela tre lampskärmar med fransar som hänger ner. behändigt nog så har en skärm blonda fransar, en ljusbruna och en röda.

under dem ställer hon sig för att se om hon passar i lugg.när jag var liten lekte vi Ceausescu.

i rumänien 1989 sköts presidentparet Ceausescu ihjäl efter en kort rättegång. det var en stor nyhet på tv och jag kommer ihåg hur det visades bilder från deras palats. särskilt ifrån badrummet helt i guld och den på Ceausescus ner de blivit skjutna. jag gick i andra klass och var åtta år då, men hade ändå lyckats se det på tv. och det hade dom andra i min klass också. jag antar att det för oss var som en grym saga. vi var i alla fall fascinerade.

på rasterna lekte man några för sig i grupper på 2-5 barn ungefär. mamma, pappa, barn och hästar och sånt antar jag. men just då en period efter jullovet 1989-90 så lekte vi i större grupp än vanligt och vad lekte vi?

vi lekte Ceausescu.

det var en återkommande lek, likt mamma, pappa, barn. varje rast en period och med många ungar inblandade. vi lekte borta vid berget i ena änden av skolgården. en skreva var badrummet i guld och en skreva var stället dom sköts på.

kan katter knacka?

härom kvällen/natten när vi hade släckt så höll katterna på att röja järnet runt,runt i lägenheten som vanligt. dörrarna till sovrummet var stängda för att få någon slags sovro. men så knackar det plötsligt på dörren som leder in från köket. jag blir rädd och gömmer mig under täcket. kan katter knacka?

det lät liksom som en vanlig dubbel människoknackning. och till saken hör att någon månad tidigare hade det ringt på dörren till lägenheten när vi hade lagt oss. sent på kvällen alltså. och den som ringde gick inte därifrån utan fortsatte ringa på och även knacka. jag höll ju på och dö av rädsla och klamrade mig fast så hårt jag bara kunde om H under täcket. 

efter ett tag när vi kommit över vår rädsla lite men den där i trapphuset inte gett sig, så gick vi upp. precis när vi tittade ut genom nyckelhålet så släcktes lampan därute i trapphuset. men porten hade inte slagit igen och inte heller dörren in till någon av grannarna. eftersom allt var tyst och lugnt och huset lyhört så skulle man hört det.

den gången var det alltså definitivt inte katterna. den som ringer och knackar på verkar komma närmare och närmare. först ytterdörren, sen dörren in till sovrummet. vad blir det nästa gång? någon eller något som står lutad över sängen när man vågar titta ut från täcket?

ska jag ringa till Det Okända på tv4 plus nu eller då?

det var mer allvarligt än jag först trodde.

mer info i Busan-tragedin!
det hela var värre än vad jag först befarat. hela showen lades ner. hela showen! och detta för att Busan fått problem med knäna. detta får jag höra långt efter att det faktiskt hänt. var va aftonbladets Klick-reportrar då om man får fråga? det är typ årets nöjesnyhet.

jag hade i alla fall tyckt att det hade varit läsvärt..