Castro, där bögar är norm.

ja, i Castro, San Franciscos gaykvarter, är det faktiskt så. skulle ett heteropar komma strosande skulle det vara det onormala. det tråkiga med Castro, som vanligt kanske man ska säga när det gäller allt vad gay innebär, lyste flatorna med sin frånvaro. visst såg jag några stycken, men dom var ungefär lika många som heterona. gayställen kryllar verkligen alltid av bögar. varför är det så?

kanske för att bögar har sex med vem som helst var som helst? men det har ju flator också, umgås man i såna kretsar har oftast alla varit ihop med alla. är det kanske så att flator sköter det hela lite snyggare och mindre offentligt? möjligtvis är det så, annars skulle det väl vara värt att nämna att bögar och flator har helt olika intressen som grupp. flatorna är oftast vänster och vegetarianer. bögarna är ofta liberaler (folkpartister) och åt det ytliga hållet. detta är givetvis stereotyper men de visar ändå åt vilket håll gruppen lutar.

egentligen tycker jag inte att det är konstigt om bögar och flator inte har så mycket gemensamt. bögar gillar liksom killar och flator gillar tjejer. det tråkiga är dock, och det här är ju återkommande inom gayrörelsen, att bögarna ensamma blir vad som är gay. självklart är det många bögar som inte passar in i bögnormen också. alla gillar inte schlager exempelvis..

H brukar säga att homonormen är striktare än heteronormen. i vissa fall är det verkligen så. man skulle också kunna anmärka på att kvinnor har ett underläge jämtemot män även inom gayrörelsen. visst måste alla relatera till normer, men det är också en fråga om i vilken grad man vill underkasta sig den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback