Kalifornien är kallt!

ja det är sant. jag som alltid har trott att det är varmt i Kalifornien, typ året om. men det kanske bara är Florida. den en och halv månaden vi var i New York var det väldigt varmt nästan hela tiden. även på vår roadtrip över landet var det väldigt varmt. sen när vi kommer fram till San Francisco så är det plötsligt kallt! vi går fortfarnade omkring och är förvånade. men det är rätt skönt faktiskt, det är jobbigt att turista omkring i städer när det är så där apvarmt. nu är det mellan 15 och 21 typ och blåser ständigt kallt. förresten vad är det med vind och smutsigt hår? när det blåser blir håret helt smutsigt på en gång, hur går det till? är vind smutsig?

det finns ju palmer överallt här och exotiska blommbuskar, finns inte sånt där det är varmt? är det kallt här för att det ligger vid havet?

San Francisco ligger på udden av en halvö och har tre sidor mot havet. det är väldigt vackert, men oh, så blåsigt. bussarna här har spröt upp till el-ledningar över gatan och är på så sätt helt mijövänliga. sen finns här ju också dom kända gamla spårvagnarna, även dom miljövänliga. detta förutsätter förstås att elektriciteten dom brukar utvinns på ett miljövänligt sätt. på bussarna finns cykelställ längst fram så att man ska kunna ta med sig cykeln. natt-traffiken kallas OWL (som i uggla) och tunnelbanan heter BART. och ja, det finns en hel massa tokigt branta gator här. ingen vänlig stad för gamlingar och handikappade, eller stackars trötta ben. det verkar finnas väldigt många hemlösa, knarkare och skummisar här. ett helt  stort område fullt av dom nära citykärnan faktiskt. vi lyckas hamna där ibland och är lika glada varje gång vi kommer därifrån. i det här kvarteret ligger många riktigt ruskiga hotell som vi innan hade funderat att bo på för att de var hyffsat billiga. vi avskräcktes av att flertalet människor som bott på dessa hade skrivit fruktansvärda recensioner om dem. jag skulle vilja tacka dessa människor å det ödmjukaste!

nu bor vi istället en bit utanför staden i South San Francisco, en förort som inte så förnämligt kallar sig The Industrial City. motellet här ägs som vanligt av indier och går i rosa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback