Yellowstone och mormoner.

vi fortsatte norrut för att komma till Yellowstones nationalpark, den äldsta och mest välkända. den var fullspäckad med olika coola naturfenomen och häftiga djur. det var som att åka på ett enormt stort safari. vi såg bufflar precis bredvid vägen, älgar, hjortar och pelikaner. inga björnar eller vargar tyvärr som är lite skyggare. det fanns även puttrande lerpölar, gejsrar och överallt steg vit rök ur marken.

image90

image91

image92

image93

image94

parken var så stor och rolig så att det hann mörkna innan vi var klara. vi började leta sovplats vid tio på kvällen. klockan 04.37 fruktansvärt många mil därifrån fanns det ett ledigt rum. så är det att vara på turistställen.

dagen efter var vi i mormonstaden Salt Lake City, riktigt trevlig stad faktiskt. omringad av berg, lugn och fin. det bästa var att dom har en av USA:s tio bästa vegetariska restauranger. gudars skymning vad vi njöt! när vi kommer hem ska vi pröva på att vara veganer. en månad har vi bestämt, så får vi se hur vi klarar det.

image95

här är mormontemplet. fullt med mormonungdommar som hängde som vanliga ungdommar fast med finkläder. killarna hade finbyxor och skor, slips och vit skjorta. tjejerna anständiga kjolar nedanför knäna och blusar.

vi var ledig klädda och turistigt knallröda i hyn eftersom vi badat i en turkos sjö i två timmar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback