anti-flata och superstraight.

hårproduktsföretaget Sunsilk är starkt homofobiska och möjligen även antifeministiska. det är slutsatsen man måste dra efter att ha studerat namnen på deras produkter i en vanlig affär. exempelvis Löttorps-Ica.

Anti-flat(a)
Silky & Straight
Superstraight
Anti-(B)itch

ska man behöva stå ut med det här i 2000-talets Sverige? nej, jag tycker faktiskt inte det. upp till bojkott!
jag ska åtminstone maila och fråga hur dom tänkte när dom namngav sina produkter.
samt ytterligare en undring, är produkterna med ordet straight för just straighta personer eller är det till för homofiler som vill bli normala? Är anti-flata och anti-bitch för personer som vill sluta vara dessa saker eller för personer som inte vill behöva komma nära flator och bitches?

min flickvän har förresten prövat straight och det biter inte på henne i alla fall.

image11

Pelle Knark och Anabola.

H:s farmor verkar oroande ofta prata om knark. hon har med sitt barnbarnsbarn i knät sjungit en sång om Pelle Knark (tydligen namnet på ett troll...) och varje gång hon ska prata om att med den digitala tv:n kan man inte se de lokala Örebro-nyheterna bara ABC, så talar hon drömskt om den gamla goda anabola tv:n. vad ska man tro om tanten? är det här kanske förklaringen till varför hon är så tokig?

FicusForever och ofrivillig porr.

image10

här är krukan till FicusForever. bilden är tagen av en mästerfotograf på Löttorps-Ica. när jag skulle skicka bilden från min mobil till min mail så hände något väldigt konstigt. någon (antagligen en nördig spamare) lyckades i mitt meddelande till min egen mail ifrån min egen mobil bifoga en porrfilm! ja, det låter rätt otroligt men det är helt sant. naturligtvis lyckades jag öppna den filen istället för min FicusForever-bild och blev något överraskad. kan detta ha något att göra med företaget FicusForever? ligger dom bakom det här? vad jag såg på porrfilmen verkade inte vara bögporr, detta talar emot min teori.

FicusForever, den coolaste kruktväxten.


på Löttorps-Ica, affären med stort A, finns det ett mindre krukväxtsutbud som i de flesta livsmedelsaffärer. nu har de tagit in den mest homosexuella fikusen jag någonsin skådat. FicusForever! man kan även gå in på deras hemsida:

www.ficusforever.com

är det ett namn i samma anda som slogan "we're here, we're queer, get used to it!" eller är växtodlaren bara supergay och vill att världen och alla läckra bögar ska få veta det? är kanske företaget och hemsidan bara ett sätt att skaffa killar på. jag har inte varit inne och kollat än, men jag ska göra det.

cravings för Antikrundan.

vilket spårämne, mineral eller vitamin lider jag brist på om jag har cravings för Antikrundan? är detta tecken på någon allvarlig sjukdom? var är Dr House när man behöver honom?

allvarligt talat är det väldigt konstigt att jag börjar fråga H redan tidigt i veckan:
- är det Antikrundan snart?

och hon svarar varje gång:
- på torsdag.
 
då frågar jag:
- är det torsdag idag?

H säger:
-nä det är det inte, det är långt dit.

det hela kanske helt enkelt beror på att vi bor i bushen och det finns inte så mycket att göra här. fast å andra sidan så har vi ju fått en massa tv-kanaler i födelsedagspresent. så det borde ju finnas något annat att roa sig med. hemska tanke - har jag blivit vuxen? möjligtvis, 26 år låter faktiskt väldigt vuxet. mycket vuxnare än ungdomliga 25. Antikrundan kanske är för 26 år och uppåt. jag ska gå in på svt:s hemsida och kolla upp detta.

vilket jävla yrke ska man ha?

jag har fyllt 26. det är inget traumatiskt med det. men det är helt klart ett år mer än 25. min c-uppsats blev underkänd. jag har extrajobbat på sveriges absolut sämsta företag alla kategorier i sex år. citymail heter det om det undgått någon. nu är jag plötsligt lantarbetare i tre och en halv månad. sen ska jag resa i tre månader. men va fan händer sen? vad ska hända resten av mitt liv?

de intressantaste människorna vet inte vad dom ska göra nästa år antar jag. eller jag har hört det sägas. douglas coupland gör även han klarsynta iakttagelser. som att det är livsfarligt att låta någon liten jävla 18-åring bestämma hur resten av ens liv ska se ut. det vill säga man själv som ung. det är alltså kanske tur att jag inte vet, eller att jag inte tror mig komma veta på mycket länge.

varför skriver jag det här?
högskoleguiden kom som bilaga i DN idag. jag vägrar att öppna den. jag har pluggat tillräckligt känns det som.

jag kommer ju aldrig bli nöjd, vilken jobb jag än har. vet inte ens om jag vill ha ett jobb. kan jag inte bara få va?
fast egentligen är jag ju nöjd nu. idag. men det beror inte bara på att jag trivs här på landet ibland djuren och lugnet. det måste finnas något i framtiden, vilket det gör. efter det kommer det att finnas ytterligare någonting. vad det är vet jag inte nu. men att det kommer finnas där vet jag.

främst vet jag att jag inte har något kall, inte vill jobba på samma ställe, på samma plats.

äsch, jag vet ju visst vad jag vill. vad jag vill sen. när jag blir vuxen. jag vill bo i ett litet gulligt stenhus på landet. med gräs på taket och murgröna längs väggarna. jag ska bo där med H, några adoptivungar och massor med djur och växter. det ska vara en stor trädgård med fruktträd, jordgubbsland, blommor, grönsaker och en speciell örtträdgård till mästerkocken H. det ska vara kor, får, höns, gäss, ankor, katter, nån åsna och några till.

där i huset på landet ska vi bo några månader i taget. sen ska vi bo i Stockholm stad eller resa månaderna emellan. vi kommer att byta med några andra trevliga typer. så att man alternerar boende. tillfredställande för alla parter.
någon som vill?

frisören i Löttorp heter Marianne.

jag har hört att det finns en som klipper hår här i byn. hon heter Marianne och är en tant. jag har också hört att hon bara kan klippa gubbfrisyr. H vågar absolut inte gå till henne fast det bara kostar 200kr. hennes syster vågar inte heller gå. men jag tror nog att jag ska boka mig en tid hos tant Marianne. klippa topparna kan väl inte resultera i en gubbfrisyr? det är ju ändå bara kor, hästar, katter, fåglar, rådjur, rävar och möss som ser mig här i obygden.
förresten, ska jag nog be Marianne att klippa nåt hippt...


drängarna grät över förlorad ko.

en ko har dött. den hade ramlat eller halkat på något vis och låg ner när vi kom ut i den gamla ladugården. vi försökte få upp den på benen, men det gick inte. till slut höll den på att bli nertrampad av en annan hispig ko och då lyckades den resa sig. vi fick in den i en box där den kunde vara själv och vila upp sig. den vågade inte lägga sig ner, fast vi hade tagit dit massor av skön halm att ligga på. när den väl la sig kunde den inte resa sig igen utan låg där alldeles stel och muade sorgset. vetrinären kom och sa att det inte fanns något att göra. bonden fick gå in och skjuta henne.
jag och H grät.
dagen efter föddes den första kalven i gamla ladugården. den hade samma färger som den nyss avlidna kon.

paranoid räddhare söker ny huvudbonad.

när jag är ute och jobbar har jag en mössa med en tofs på. den hänger på en rätt lång tråd och har en tofs i slutet. den har fått mig att bli paranoid. jag tror att någon förföljer mig och att olika valelser attackerar bakifrån och från sidan. ofta tror jag att det är den vilda tjuren som kommer i full galopp och ska trycka upp mig mot någon lagårdsvägg. när jag går ute i mörkret mot fårstallet tror jag att det är en mördare. den där jävla mösstofsen kan anta så många olika former. den känner på sig din värsta mardröm ungefär som "It"-clownen.

jag har numera bytt mössa till en svart Stadium...utan tofs.