allt ÄR faktiskt stort i USA.

igår var vi bland annat i Central Park, denna gigantiska park som just utgör New York Citys centrum. det var underbart vackert och kryllade av ekorrar och fåglar. det finns allt möjligt därinne i parken förutom grönområden. en skridskorink, ett zoo, en sjö, en svensk stuga från 1800-talet, en väderstation, en trädgårdslabyrint, en obelisk, massa fontäner, scener osv. det är tur att parken är så pass stor som den är eftersom den är väldig populär att hänga i för alla möjliga människor. det är fullt med folk men ändå inte trångt och bänkarna räcker nog till dom flesta New York- bor. vi låg på gräset under träden som var översållade med rosa blommor. tittade på alla ekorrar, löste Året runts korsord (tack mormor!) och förundrades över hur tyst och lugnt det var mitt i New York.

image26

sen gick vi ut ur parken och in på ett matställe med säkert ett hundratal olika rätter att beställa från. ändå var själva stället ungefär lika stort som en Pressbyrå. det fanns massor att välja på, även vegetariskt, precis som det ska vara. jag betällde en varm wrap med Portobellosvamp, mozzarella, soltorkade tomater och lite annat. killen fixade till två jättegoda wraps och under dem på tallriken låg vanliga typ grillchips (inte pommes frites alltså) och en gigantisk pickle. tydligen var dessa tillbehör och visst var det gott men mycket mystiskt. picklen var liksom stor som en halv gurka, men god! hela dishen kostade som vanligt inget, denna gång ungefär 43kr.

sen åkte vi hemmåt för att träffa vår hyresvärd och ge honom första hyran. vi tog först ut pengar i en bankomat, det blev en fruktansvärt tjock hög av 20 dollarssedlar. exakt 78st. vår hyresvärd förresten är en historia för sig. han heter Michael och säger att han är doktor, någon slags psykolog. han har mjukisbyxor och är väldigt flummig och avslappnad kan man väl säga. han har en enorm gul bil och en lika flummig indisk assistent.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback