jag ska skaffa tryffel-gris.

ja, nu vet jag vad jag ska göra med mitt liv. jag ska flytta till landsorten och skaffa en tryffel-gris. vi ska leta tryffel i skogen tillsammans på dagarna. sen säljer vi all tryffel och tjänar storkovan. grisen kommer såklart att få äta lite tryffel också. jag är ju ingen slavdrivare. vi ska vara kollegor och dela på vinsten och så. grisen ska vara ganska liten och väldigt rumsren. den ska få ett eget rum i mitt och H:s lilla stenhus.

självhypnos..what?

planerna var stora för vår lediga söndag tillsammans, efter en vecka av att ha gått om varandra totalt. av dessa grandiosa planer blev det ingenting, men vi var tillsammans och det var huvudsaken. vi kom aldrig längre än till Vårbergs centrum för att handla ingredienser till Shashis fantastiska curry. (här kan tilläggas att okra, som man inte ser ens skuggan av på Ica finns i två olika märken i den lilla, lilla tobaksaffären. Ica är så jävla svennigt, hur hänger det ihop när invånarna här inte är det?) curryn visade sig sen inte vara så fantastisk som den där lögnaren Niklas bedyrade i sitt matprogram. så jävla lätt och laga var den inte heller. ytterligare en besvikelse i våra försök att laga indiskt hemma. det går inte!

men, men, åter till de grandiosa planerna. jag hade spanat in Harmoniexpo i Liljeholmshallen i helgen och skulle dra med H dit. där fanns all flumm man någonsin hade kunnat önska sig. vi kom aldrig dit och nu måste jag säkert fundera hela mitt liv på vem fan som väcker en vid självhypnos? det hela känns mycket olustigt och rentav farligt.

han heter Rambo...inte Skrållan!

på nedersta våningen i vårt hyreshus i Vårberg bor det en katt som heter Rambo och hans tant. det är en stor, lite ruffig, svart hankatt. vi tror att han är herren på täppan här ute på gården. 

när jag kom gående hemåt härom dagen kom Rambo springandes med ett gäng barn efter sig. dom ropade Skrållan efter den stackars katten. Skrållan! Rambo såg mycket förnärmad ut när han skyndsamt försökte komma bort från barnaskaran. dom avvek när jag och Rambo gick in på vår gård. jag var noga med att kalla honom Rambo flera gånger så att han kunde få någon sorts upprättelse efter förnedringen.

Rambo är för övrigt väldigt smart och bra på att utnyttja människor. han kan ju inte öppna porten själv hur ståtlig och stor han än är. så när man gör det slinker han in och sätter sig vid tantens dörr. då ska man plinga på så att tanten kommer och öppnar. sen får Rambo komma in och blir säkert bjuden på allsköns läckerheter av sin tant.

våra katter går inte ut, ibland smyger dom ut i trapphuset men springer snabbt in i lägenheten om någon kommer nere i porten eller ut ur någon lägenhetsdörr. jag bävar för den dagen då Rambo befinner sig i trapphuset. då kommer våra fjollkatter få spö.

hur gör flator vid tjejmiddag?

tjejmiddag är ju ett vanligt fenomen i vardagen. tjejer verkar ha det stup i kvarten, det är liksom roligare så tycks dom resonera. det blir helt annan stämning och snack. men hur funkar det om man är ihop med tjej, då blir ju liksom tjejen också medbjuden oftast, för hon är ju en tjej. men ingen av de andra gästernas respektive är där på grund av att dom är killar. lite konstigt blir det, men det är ju trevligt att få följa med såklart. 

men om man umgås mest med andra flator, vilket jag inte gör. hur fungerar det då? då kan det ju inte heta tjejmiddag, utan kanske snarare kompismiddag.

hellre böcker än bilar och grisar.

tokiga farmorn har som tidigare nämnts snöat in på att jag gillar bilar. det gör jag inte mer än någon annan. jag tycker det kan vara trevligt att han en fungerande bil, men mer än så är det inte. farmor är övetygad om motsatsen, varför vet ingen. sen det senaste, ruskigt trevliga besöket hos henne blev hon varse att jag tycker mycket om grisar. detta kommer antagligen innebära att jag inklusive bilar i olika former kommer få kitschiga grisprydnader i julklapp. jag har sagt till H att vi måste börja lobba hos hennes farmor för att jag älskar böcker, och det snabbt. snart är julen här och böcker är jag helt med på att få i present. 

vilket lärdom ska man då dra av det här?

var mycket försiktig med vad du säger när du pratar med tokiga farmor. allt du säger kan komma att vändas emot dig på julafton eller födelsedag!

grisen Agneta och rymmarhönan.

när jag var hemma hos min mormor i måndags med en nybakad lussebullsleverans så berättade hon om när hon var liten. det gör hon varje gång man är där och det är väldigt roligt. den här gången berättade hon om några djur dom hade på gården. (hon säger att dom var typ backstugusittare, ett snäpp över statare) 

det ena var en tokig höna som tydligen inte var namngiven. den och endast den hönan brukade rymma med jämna mellanrum. hon kutade då direkt över gårdsplanen in genom dörren och nådde sitt mål: köket! där tyckte hon tydligen att hon hörde hemma, men det tyckte inte mormors mamma som trodde att hela familjen skulle få hönsloppor. mormor och dom andra femtielva syskonen tyckte dock att hönan kunde få hänga lite där i köket.

sen hade dom en trevlig gris som hette Agneta. trevlig var hon men rymde gjorde likt förbaskat hon med. inte kom hon tillbaka heller utan någon var tvungen att gå och leta rätt på henne. en dag hade hon lyckats ta sig enda ner till landsvägen. den dagen stod mormors mamma och stekte pannkakor. (även kallat pankeluttor av mormor) mormors bror fick ta med sig några pannkakor att locka hem Agneta med. det gick tydligen bra och den förgrymmade grisen kom hem igen.

även jag har ju råkat ut för rymmande djur, flera gånger i veckan faktiskt. det livar upp måste jag säga!

höjden av städning.

idag tror jag att jag nådde städningens klimax. jag dammsög nämligen inuti dammsugaren med en annan dammsugare! kan det bli mer städning än så liksom? håller jag på att bli min mamma?

jag messade för övrigt mamma för några veckor sen och förkunnade glatt att jag hade upptäckt en massa andvändbara munstycken till dammsugaren. och att jag nu använde dom allihopa och städade så fint, så fint hemma. hon svarade aldrig och senare fick jag veta att hon trott att jag hånat henne på något sätt. det var ju inte alls min mening, utan snarare att imponera på henne som alltid har varit extremt noga med städning.

på andra plats i höjden-av-städning-listan kommer min vän P. han har erkänt att han ibland skruvar av plattorna på spisen för att få riktigt rent. 

eller vem försöker jag lura här? min mamma kommer alltid först på höjden-av-städning-listan. tillsammans med mormor skulle jag tro. dom kör med klassiker som "städa väggarna" och "puffa upp soffkuddar". jag kommer nog på en väldigt blygsam placering på listan och på disklistan är jag nog sist.

här hemma så försöker även H kvala in genom att använda en hel sprayflaska varje gång hon städar badrummet. jag blir lika arg varje gång hon försöker ta livet av sig därinne i renhetens namn. jag brukar få andningssvårigheter fast jag befinner mig flera rum bort.