Donnie Disko Darko.

när man lyssnar på musik i sin vardag blir allt mycket bättre. särskilt när man lyssnar i lurar så att man inte hör så mycket annat och nästan befinner sig i en egen värld. med självvald musik i vardagen känns det som en film, en bra film! det är precis det man behöver ibland. 

av hushållssysslor så hatar jag disk mest, det är liksom ett djupt, äcklande hat. men med filmmusiken till Donnie Darko så känns inte ens disken så farlig. då känns det istället som att jag håller på med något mystiskt och oförklarligt i mitt plötsligt mycket mer spännande kök.

fast när jag hade på samma musik på en becksvart ensam färd i bil från Öland till Stockholm så var det nästan som om jag befann mig i en psykologisk thriller. och det är lite för spännande faktiskt!

sen behöver det ju naturligtvis inte vara filmmusik som just i det här fallet. men jag är lite svag för den genren. ska nog rota fram mitt Alien-soundtrack också..

tandläkare är inte kloka.

H var hos tandläkaren idag. tandläkaren var som tandläkare är mest. alltså som någon slags omänsklig robot som upprepar vad den lärt sig om och om igen. är otrevlig, oförstående och allmänt nedlåtande. hon rotade runt med en sån där vass krok i H:s tandkött och frågade efter ett tag om det brukade blöda? H svarade lite förvånat nej. och tänkte såklart att nej det brukar inte blöda utom då när en känslokall, ohuman robot krafsar runt med sin metallklo där.

förresten tror jag att den mäktiga tandtrådsindustrin betalar alla tandläkarrobotar miljarder varje år för att upprepa deras eviga mantra.

att träffa sniglar har aldrig varit så lätt som nu.

borde inte folk som håller på med reklam tänka på att vissa ord låter för mycket som andra ord? som i någon matreklam på tv nu är det en unge som tjatar om crepes hela tiden men det enda man hör är ju kräks. förut var det en reklam för hårfärgning där jag trodde den var ett jäkla prat om slinkor. men det var visst slingor dom pratade om. nu för en stund sen var det en fet banner ovanför min inkorg på Hotmail där jag var säker på att det stod sniglar och inte singlar. det hade ju varit hysteriskt roligt om något slags snigelintresse kommit på modet. mycket roligare än nätdejting som känns rätt gammalt nu. (fast jag ska väl inte vara sån bara för att jag har hittat en juste fruga)

egentligen är det här inget jag klagar på, för reklam är så fruktansvärt tråkigt att den behöver uppiggas på ett eller annat sätt. sen har jag självfallet mig själv att skylla som hör och ser så dåligt samt är ett snuskigt äckel uppenbarligen.

nu är det farligt.

nu har H varit borta så länge att jag har börjat prata med dom amerikanska pannkakor som jag äter till frukost. det konstiga är att dom svarar också. vilket känns oroande.

direktreklam är underhållande..

det verkar som om Kappahl inte känner mig så väl som dom trodde. jag visste inte att vi kände varann alls faktiskt. men dom har skickat en tidning till min lägenhet som är adresserad "Till dig som tycker om mode och fest". det är ju verkligen inte jag och enligt H, inte hon heller. för ett tag sen fick vi ett annat utskick som var "Till dig som är man". men här finns ju inte tillstymmelse till någon man. eller menar dom vår ena katt Målger kanske? han är visserligen den fjolligaste i hela familjen. fast nu när jag tänker på det så verkar det troligast att båda dessa utskick var till Målger. i fortsättning ska jag lägga dom framför nosen på den något bögiga kattmannen och se vad som händer.

konståkning på sportbar?

när jag pinnade hem från jobbet idag i det kalla Stockholm gick jag förbi en klassisk sportbar. därinne var jag rätt säker på vad som pågick. gubbarna, männen och killarna hinkade efterjobbetöl och fånglodde på någon fotbollsmatch. men ack vilka förutfattade meningar jag har. när jag gluttar in på storbildsskärmen ser jag att dom visar konståkning därinne! jag tappade helt hakan och glömde kika på vilka det var som satt därinne och tittade. tänk om det här var en helt nischad sportbar som bara visar estetisk tilldragande sport. eller hade ett gäng förfinade damer bokat baren denna fredagseftermiddag? var det i själva verket en bögbar här mitt i det heteronormativa Vasastan? hm...det gav mig alla fall en del att fundera på den sista biten hem.