saltsjö, saltöken och ökenstad.

ja, nu är det salt och öken som gäller. USA har verkligen alla klimatzoner och som vi far fram så är växlingarna snabba. vi började gårdagen med Great Salt Lake, en verkligen jättestor saltsjö som ligger intill Salt Lake City. den hade en kanske hundra meter bred sanstrand som var täckt av en hård kristalliserad saltyta. den bröts ner man gick på den och man kom ner i lite lerartad sand. närmare vattenbrynet var sanden helt täckt av små insekter, men dom banade väg när man kom gående. vattnet var väldigt varmt och väldigt grunt. jag gick flera hundra meter ut i vattnet men det räckte mig ändå bara upp till knäna. när jag kom upp sen så var mina ben kristalliserade. salthalten måste ha varit mycket hög.

image97

vi forsatte västerut genom Great Salt Desert, som såg ut som en ökenen fast med ett snötäcke. allt var täckt av saltkristall. allt var väldigt exotiskt och tokigt.

image96

i öknen mellan Salt Lake City och Reno (dvs hela delstaten Nevada) finns nästan ingenting. staden vi nu bor i heter Battle Mountain och har över 4000 invånare. stort om man tänker på alla småställen vi åkt igenom, det minsta hade 39 invånare. här bor vi på ett Super 8 motell som är ett säkert kort. billigt (men inte billigast), alltid nytt och rent samt har alla saker vi vill ha. som pool, internet och bra frukost. det här motellet har bara en massa söta tanter anställda, det gör det extra trevligt.

frukost förresten. continental är ju den gratisfrukost man får och den varierar från en fettig kanelbulle och kaffe till flingor, rostbröd, bagel, smör, marmelad, muffins, munkar, te, kaffe, juice, ägg, gröt, våfflor och frukt. oftast känns allt ganska onyttigt, men det är bra med gratisfrukost. en del ställen hävdar att dom har deluxe frukost, det är ganska skrattretande, eftersom alla saker man får är halväckliga halvfabrikat. dom har även en annan rolig grej dom kallar "spa". egentligen är det bara en varm liten pool bredvid den stora poolen. vet inte vad som är spa med det, men det tycker dom tydligen.

igår var vi ute på stan här i Battle Mountain och käkade på en Mexikansk Diner. det var verkligen jättegott och dom hade flertalet vegetariska rätter att välja på. dom som hade den var riktiga mexikaner och gästerna var främst grovarbetande mexikanska män. det var roligt!

lite innan den här stan åkte vi förbi ett litet ställe som hette Carlin. vi hade kanske tänkt att stanna där och jag fick sannerligen ett tecken för att göra det.

image98

men Super 8 och poolen lockade för mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback