tanter! (och i viss mån gubbar)

amerikanska tanter och gubbar är ofta lite mer fritidsklädda en svenska. dom har väldigt ofta gympaskor, vilket måste vara väldigt skönt för gamla fötter och gamla kroppar. när vi var på casinona i Reno så kryllade det av tanter och gubbar. det var väldigt roligt att se små söta gamlingar på dom där annars så otroligt glamorösa och blinkande ställena. jag fångade en liten spelande tant på bild. gamlingarna här är såklart mer amerikanska överlag också, dom har exempelvis växt upp med snabbmat på ett helt annat sätt. i Sverige skulle man bli väldigt förvånad om man såg tanter och gubbar på hamburgerrestauranger eller pizzerior, här är det lika vanligt som att se nån annan där.

image104

tanter och gubbar är precis som överallt väldigt söta och trevliga här. särskilt tanterna såklart. dom avslutar oftast en mening riktad till en med "honey" "sweety" eller "darling". i vanliga fall vill man ju inte bli tilltalad så kanske, eftersom det kan verka lite nedlåtande eller sexistiskt om det kommer från en man. men från en tant eller en söt gubbe så kan det inte vara annat än gulligt och välmenande. tur att det finns sådana när ens egen söta mormor är så långt borta. eller snarare är det ju så att det är jag som är så långt borta. nu kan jag ju inte svänga in när som helst jag vill till gamla goa Bangatan där min absoluta favorit-tant bor. fika gott, äta mormor-mat, höra spännade historier om svunna tider (då när allt verkade så mycket mer gemytligt och redigt), få galna ordspråk som "det gick med Davids höns under isen" uttalade och sjävklart dra en spader.

men när jag kommer hem, då du käraste mormor, kommer jag ilandes på direkten!
länk till världens bästa tant:
http://mangopulp.blogg.se/bilder.html

Kommentarer
Postat av: Mormor

Nu har jag tagit del av väldig mycket på din fina blogg. Jag kan ju inte hänga med de amerikanska tanterna, men gör så gott jag kan. Det var jättespännande att se allt ni har upplevt. Blir så roligt när ni kommer och hälsar på och jag får höra ytterligare om allt ni upplevt.
Ni är så välkomna på våfflor och jordgubbssylt på Bangatan.
Kramar från Mormor.

2007-06-30 @ 16:04:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback