det är långt från Löttorp till New York.

vi bodde gratis på lyxiga hotell Hilton i London. med gratis middag och gratis frukost och hela baletten. mycket trevligt förstås, men jag tycker nog att vi hade förtjänat det.

image21

image22

vi startade resan med bil klockan 09.15 på morgonen från det kära Löttorp. fortsatte sedan resan med tåg från kalmar till Kastrup. allt gick som planerat tills vi hade gått på planet. efter ett tags väntan i flygplansstolarna så säger kaptenen att det har blivit  ett "kafeffel" (min utmärkta stavning av det engelska ordet...) med bagaget. dom har lyckats klämma in för många väskor i planet. däför slänger dom ut alla väskorna på marken utanför planet och alla måste gå av och identifiera sin egen. sen slänger dom in dessa väskor igen och kör i väg med dom andra på en liten vagn. piloten ber om ursäkta för detta "fiasco" och säger att vi har missat vår tur i kön att lyfta och måste vänta på en ny plats. sen kommer vi äntligen iväg men när vi ska landa på Heathrow så är de såklart smockat med plan där vilket gör att vi måste flyga runt i cirklar innan vi får landa.

vi har bara en timme på oss att hoppa på vårt plan till New York och de är omöjligt att hinna dit i tid. vi och de många andra på vårt plan som skulle vidare får ställa oss i ombokningskön. där får vi reda på att nästa flyg inte går förrän nästa morgon. MEN dom bokar in oss på lyxiga Hilton tills dess! och ger oss ett övernattningskit med väldigt små saker i.

image17
väldigt liten deodorant, jämför med hårnål.

image18
väldigt liten tandbortse och tandkrämstub.

väl på Hilton, som har en särskild lång gång från flygplatsen till hotellet, känner vi oss inte riktigt som deras andra gäster. när vi går ner för att äta middag med vår voucher behöver vi knappt visa fram den eftersom det är så uppenbart att vi inte är betalande kunder. vi får välja på en enorm, förrätts, huvudrätts och efterrättsbuffé och det bara vimlar av servitörer. dom är sådär klassisk skolade att dom inte syns och märks men fixar och donar med allt så det är perfekt.

vi bor i en till synes ändlös korridor och rummet är väldigt fint. vi vågar knappt andas på minibaren där en flaska vatten kostar ungefär 70kr. sängarna är underbart sköna och frukosten har självklart allt man skulle kunna tänkas vilja ha.

image19

image20

vi anländer vår lägenhet i New York 34 timmar efter att vi lämnade Löttorp.


Kommentarer
Postat av: gunnel

Kul att följa er på resan! Hoppas allt är väl med lägenheten och omgivningarna! Har varit på konferens i Linköping efter resa fr Vedby till Örebro. När jag kom ut på balkongen hade ruccolan jag sått börjat växa. Och Hanna skriver att det jag sådde i Vedby redan är på väg upp. Hoppas Charlottas mor fick frisk lök!
massor av kramar
gunnel

2007-05-04 @ 21:43:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback