tragik i pantrummet.

i den eminenta förorten Vårberg, även kallad Bårberg eller Vårberg-berg så har Ica-butiken ett separat pantrum utanför affären. man går alltså alltid förbi det från tunnelbanan hem. härom dagen utspelades då något tragiskt när jag gick förbi. en liten unge hade pantat sina grejer och skulle få den välförtjänta belöningen av ett par kronor. men försynen ville annorlunda. ungen var tyvärr för kort för att nå pengaknappen, men tillräckligt lång för att nå biståndsknappen. vilket hemskt, hemskt dilemma! kanske växte ungen upp bitter och snål eller så växte han upp och blev volontär i ett fattigt land.

det kanske borde vara jättesvårt att trycka på pengaknappen och jättelätt att trycka på biståndsknappen. typ att pengaknappen alltid kunde vara inkletad med något äckligt, eller vara så trög att den inte gick att trycka in, eller vara så svår att lokalisera att man gav upp. typ på sidan under maskinen i ett dammigt hörn. sen kunde man ju också byta namn på knapparna och kalla den ena EGO-knappen och den andra GÖR NÅGOT FÖR EN MEDMÄNNISKA-knappen. med texten bredvid "vilken väljer du?". 

pantpengar är faktiskt en så försvinnande liten inkomst hos alla (utom möjligen hos ungar) som lätt skulle kunna avvaras i förmån för någon som behöver den bättre. jag ska nog genomföra en kupp i pantrummet..
något liknande den jag utförde på Löttorps-Ica. även om den kuppen inte hade ett lika ärofyllt syfte. den ville bara befria folk från att pröva Icas oliver med citron i, som är oätbara. jag skrev helt enkelt "akta, äckligt!" på den vita prisuppgiftlappen på hyllkanten. och hoppades att det kunde gör någons vardag lite mer förnöjsam.


Kommentarer
Postat av: h.

Låter som en synnerligen bra idé! Men du kanske måste göra en barnnapp också, så det inte blir för många tragiska scener i pantrummet.

2007-09-17 @ 11:29:36
Postat av: lassi.

ja det behövs nog, det har du rätt i. antingen får man ha den inne i ett trångt hål så bara ett barnfinger kan trycka. eller ha någon slags kol 14 metod inbyggd som kan avgöra hur gammal en person är. och är den för gammal får man inga slantar.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback