mycket kan hända på en bondgård.

idag hade vi planerat att faktiskt lämna den här gården och åka till ett mer exotiskt ställe än det förbannade Löttorps- Ica. vi skulle cruisa till Kalmar for some serious shopping. vi gick upp extra tidigt och gav alla djur rikligt med mat och städade fint på deras liggplatser. men då ser vi en kossa med ett par små kalvklövar stickande ut ur bakdelen. det betyder att hon inte kan klämma ut kalven själv och att vi då måste dra ut den. först måste vi få in henne i ett avskilt bås. det misslyckas eftersom hon är helt hispig och bara kutar omkring fram och tillbaka. när vi till slut fått in henne i ett bås lyckas hon såklart hoppa ur. en höggravid kossa kan tydligen hoppa väääldigt högt. vi får in henne i ett annat bås men det går inte att komma nära henne överhuvudtaget. vi ringer vetrinären som kommer och hjälper till med lugnande spruta och expertis. jag och H, vetrinären och dess sommarpraktikant samt två byggjobbargubbar som bygger om i lagården måste alla hjälpas åt för att få fast kossan och dra ut kalven. till allas förvåning och glädje lever kalven fortfarande men kossan är mer illa däran. 

sen när vi är inne i fd fårstallet där de 58 fjolårskalvarna bor får vi en annan trevlig överraskning. dom små vilddjuren har lyckats ta sig ut i "hallen" till fårstallet och där har de skruvat på vattenkranen. 10 stycken halvstora kor skuttar glatt omkring i översvämmningen.

vi kom inte iväg till Kalmar. men till det jävla Ica var vi tvungna att åka eftersom vi ryktesvägen fått höra att dom galna stockholmarna har kommit nu till påsken och höll på att totalt länsa affären.


Kommentarer
Postat av: Eva

Jamen hörru bruden - uppdatera någon gång va!! :D

2007-04-12 @ 19:53:47
Postat av: Eva

Jamen hörru bruden - uppdatera någon gång va!! :D

2007-04-12 @ 19:54:04
Postat av: lassi.

nu har jag sent om sider uppdaterat. upptäckte att jag inte skrivit något på 14 dagar. dåligt. men min familj har varit här en vecka och så var bonden på Kreta en vecka. men jag ska väl försöka komma igång igen. trevligt att du uppskattar bloggen! hoppas du och kalkylerna har det bra.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback