China town var inte så trevligt.

idag var vi i Little Italy och China town. de är små stadsdelar som ligger kant i kant med varandra. dom är nog det turistigaste vi har sett i New York hittills. Little Italy verkar dock rätt mysigt med sin bilfria huvudgata med småbord med röd och vitrutiga dukar. vi planerar att gå och äta där en helgkväll när det myllrar av folk och små söta lampor m.m.

image51image50

China town däremot var inte fullt så trevligt. det var spännade på så sätt att det faktiskt kändes som om man var i en asiatisk stad, men annars var det rätt sunkigt. det var många fiskaffärer som stank rätt ordentligt och de flesta matställen såg ganska så ofrächa ut. vi hade dock bestämt oss för att äta asiatiskt och jag var väldigt pepp. det var ganska svårt att hitta ett ställe som inte hade hela fönstret fullt med upphängda kycklingar. det var även svårt att hitta ett ställe som inte hade stackars halvdöda fiskar i akvarier. (vad är grejen? ok att fisken dödas precis innan mat får den på tallriken, men hur god kan en fisk som legat och trängts i ett för litet akvarium med äckligt vatten och som ser sjuklig ut, vara?) till slut hittade vi ett helt vegetariskt ställe, där man inte behövde oroa sig för att dom asiatiskt namngivna rätterna kunde innehålla djurdelar.

det här stället är en historia i sig. dom kinesiska kvinnorna som jobbade där verkade alla vara väldigt otrevliga, nonchalanta, arga och oattraktiva. H:s enda komplimang var att vår servitris hade väldigt rakt klippt hår... menyn hade väldigt mycket olika kycklingrätter, fast vegetariska, alltså typ tofu. lite onödigt att ha fakekycklingrätter på en vegetarisk restaurang, men men.. vi beställde in lite grejer som alla visade sig vara lika äckliga och smaklösa. våra Iced Pineapple Drinks visade tex vara vatten med annanasbitar i en sorts frigolitmugg. mycket underligt må jag säga. det blev dessutom dyrare än annars när vi äter ute. vi var inte så imponerade av China town är väl slutsatsen.

det fanns ett apotek granne med vegetariska äckliga stället som hette: The Long Life Pharmacy. bra namn på ett apotek! överallt fanns fotmassage och kartor över vilken del på foten som motsvarade vilken del på övriga kroppen. konstigt nog så motsvarade själva lilla trampdynan efter stortån just nacken. och jag har ont i båda! konstigt sammanträffande.

image52

Kommentarer
Postat av: gunnel

Nja, men det var väl intressant med sambandet mellan dina onda punkter. Jag har ont i en fot och samma höft (dvs vänster sida) plus rygg och nacke på samma sida. Vad göra? har bett Hille bjuda dig på middag på min bekostnad. önskar jag vore med er. Tack för att ni skriver så att jag kan hänga med!
kram til dig och Hille
gunnel

2007-05-12 @ 21:14:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback