The Color Purple.

äntligen har vi varit på Broadway-musikal! och inte vilken som helst, utan Oprah Winfreys egna (hon såg till så att det blev en musikal och har medproducerat också tror jag), Purpurfärgen. jag har sett filmen ett antal gånger och gråtit många, många tårar. Whoppi Goldberg spelar huvudrollen och Oprah en av de andra stora rollerna. filmen är från 1985 och bygger på en bok som faktiskt fick Pulitzerpriset.

vi hade fått nys om att man kunde få rabatterade biljetter om man kom tidigt och stod i kö på morgonen samma dag som showen. vi gjorde det och fick faktiskt biljetter. det kostade ca 180 kr. vi hamnade på första raden, längst ut på kanten. dom sämsta platserna såklart men vi tyckte nog inte alls att dom var så dåliga. skådespelarna stod ju ofta så nära att vi kunde ta på dom!

själva musikalen var bra och förvånansvärt nog så var inte flatigheten borttonad som i filmen. det kysstes och pratades helt öppet även om det inte har med storyn att göra så mycket. både romanen Purpurfärgen och boken som filmen Stekta Gröna Tomater bygger på är ju tydligen riktigt queera.

just det, vi blev kompisar med ett gäng kanadensiska tanter som stod framför oss i biljettkön och sen satt bredvid oss på musikalen. det var roligt. det var också roligt att några som satt precis bakom oss hade betalat 5 gånger så mycket för sina biljetter. vi gjorde ett kap!

en del var lite besvikna över att den fantastiska Fantasia (utan efternamn, ungefär som Madonna) inte var med den kvällen. hon är tydligen väldigt bra och gillad. hon har vunnit American Idol och typ haft det hårt och är ung med barn osv.. ersättaren var i alla fall väldigt bra hon med.

image63

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback