varför har dom inte högtalare i poolen!?

det här uttalandet gjorde nyss Helleve. i huset skrålar Madonnas samlingsskiva från 1983-90 (som vi hittat i den annars vuxna skivsamlingen) väldigt högt. den är hur bra som helst såklart. lilla Madonna låter typ helt oskyldig. i alla fall så måste Helleve ha på den hela tiden och dansa omkring som en 80-talsflicka. men det går inte att höra på den när hon har sitt dagliga träningspass i poolen. vilken fasa! jag tror vi börjar bli lite bortskämda här.

annars har vi spenderat morgonen med att leta efter en knapp som startar avfallskvarnen i köket. till slut kom vi på att det var eluttaget som inte fick någon el. och det beror på att jag försökte få igång bakmaskinen härom dagen. jag hörde ett litet klick då och det måste ha varit någon liten säkring. men deras grejer är inte som våra så vi tryckte bara in en liten knapp på eluttaget så funkade det igen. det är smart!

nu fungerar kvarnen i alla fall och Helleve kan säkert stå ut utan musik där ute i poolen. vi passar ett hus i San Diego åt Helleve:s mammas kompis om jag inte skrivit det förut. det är minst sagt lyxigt. dom som äger huset har en pärm där det står hur allt fungerar och ska skötas. men avfallskvarnen hade dom faktiskt glömt. och ja, vi är ju liksom svenskar i USA, så det finns en massa grejer vi inte fattar ändå.

image117

image118

huset har murar längs tomtgränsen så det är nästan ingen insyn alls, väldigt privat och skönt. men det kommer folk hit hela tiden. Missy som sköter saltvattensakvariet (ja en katt som sköter fiskarna!), Joe som sköter poolen och Irma som städar. Irma har inte varit här än iofs, det verkar ha varit ett missförstånd när dom förra, irländska huspassarna åkte härifrån. ägarna har mailat oss och sagt att hon skulle komma imorgon, dagen innan dom kommer hem. vi ringde för att kolla vilken tid, men då visste hon inget om det. vi fixade dock så hon skulle komma hit ändå. Missy, (the fishgirl, som hon presenterade sig som när hon ringde) sa förra tisdagen när hon var här att hon skulle komma den här tisdagen också. det gjorde hon inte. Joe, poolkillen, kommer lite närsomhelst. sist dråsade han in här med sina två söner typ vid åtta en söndagskväll. den virriga brevbärare har också kommit hit och sagt att ägarnas lagring tog slut sista juni, så vad ska han göra med den gigantiska högen post? ägarnas son, Ari, har varit här och lånat bilen. grannen, Tim, och hans hund var här och stoppade ner poolrengörarmanicken som hamnat ovanför ytan. det är en stadig ström av folk som ni hör. lite ovant att det kommer massa folk hem till en hela tiden. men det är väl så här i USA om man har ett hus och hyffsat med pengar. även ovant att folk inte ringer eller kommer när det är sagt. vet inte om det är missförstånd eller bara slapp california-stil.

för övrigt är ägarna ett gift flatpar, den förra huspassaren en irländsk bög (är vi ganska så säkra på) och ja vi är väl inte helt hetero heller..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback