zoo:n=labyrinter

zoo:n är helt omöjliga att hitta i, alla vägar slingrar sig planlöst fram och man kan aldrig följa en för att se allt. nu har vi varit på Prags, New Yorks och Sand Diegos zoo och det är samma sak överallt. alla går omkring med sina små kartor och ser lika konfunderade ut. igår när vi var på San Diegos världsberömda zoo så hade dom gamlingar anställda som skulle hjälp folk att hitta. detta utöver alla kartor som fanns uppställda och i folks händer. gamlingarna satt här och där i vägkorsningarna och det var alltid någon där som behövde hjälp. jag tänkte att det säkert tar typ 40 år att lära sig hitta på zoo:t och det är därför dom är så gamla.

zoo:n är ju helt underbart trevliga för att dom är fulla med djur. andra bra saker med dom är växtligheten och känslan av att vara överallt och ingenstans samtidigt. när man är på zoo så skulle man kunna vara var som helst i världen och det gör genast att man känner sig lite mer hemma.

om jag skulle ha ett lite mindre zoo, typ på bakgården sådär så skulle jag definitivt välja ut dom bästa zoodjuren: surikatterna, uttrarna, flodhästarna, girafferna, elefanterna, björnkatterna, tapirerna, zebrorna, jättesköldpaddorna och sjölejonen.

sen finns det ju djur som inte är lika spännande eller passande på zoo. alla nittioelva fåglar tex. jag vet inte om det är synd om dom eller inte, men folk är verkligen inte så intresserade av fåglarna när det finns så mycket annat att titta på. dessutom är fåglar hemliga av sig enligt H och gillar inte när man tittar på dom. andra djur som inte är så tittvänliga är alla kattdjuren, liksom det enda man får se om man har tur är någon liten svanstipp här, någon tass där eller möjligtvis ett öra. katter är ju skygga och jävligt inne på att sova liksom.

San Diego Zoo var väldigt inne på grisar och det uppskattade jag verkligen! under våra sju timmar på zoo:t såg vi säkert 10 olika ställen med grisar.

image115

hårig, sovande sötgris!

image116

alltid lika snygg surikatt (meercat på engelska). den satt och solade med svansen som stöd, utfälld bakom sig. smart  och såg väldigt skönt ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback