vem ska ligga i bakluckan?

vår hyrbil har inte så många flashiga funktioner, men en bra och användbar har den. om någon av någon anledning blir instängd i bakluckan så finns det en plastflärp som man kan dra i inifrån och den öppnas. på plastflärpen är det illustrerat hur en liten instängd gubbe drar i den och blir sen fri. det är som en liten gangsterfilm utspelar sig varje gång man tittar på flärpen. är den kanske standard för folk som åker på roadtrip, med tanke på typ Thelma och Louice?

Cherry Choke och Helleve vet inte än vem dom ska stänga in i bakluckan, men någon passande kommer säkerligen att dyka upp...

bilen är för övrigt helt tyst, när man vrider om startnyckeln tror man att batteriet måste vara dött eftersom man inte hör motorn, man hör helt enkelt ingenting. det är en trevlig funktion som gör att man kan prata med varandra och lyssna på musik, fast man kör! något som knappt går i vår gamla Lillian hemma i Sverige. det är helt klart lyxigt att köra en helt ny bil, även om H mår illa av nybilsdoften. kan detta vara orsaken till hennes förkärlek för second hand?

vi försökte få tag på en så liten bil som möjligt, det är inte så lätt i Amerika... economyklassen fick man inte köra till västkusten av någon anledning så nu har vi compactklassen. det är mening att bilen ska vara typ kompakt, liten. det är den inte i svenska mått, den ser ut som en vanlig, medelstor bil. i USA finns nämligen inga småbilar, vi har kanske sett ett par stycken på hela resan. däremot har alla gigantiska pick-ups, vans eller liknande. samtidigt klagar alla över dom skyhöga bensinpriserna...
dessa varierar mellan 5 och 6 kronor/litern, eftersom det inte är särskilt mycket skatt tillagt. då skulle väl det här bilfolket krevera. nästa år ska tydligen SMART-bilarna komma till USA, det har sannerligen tagit ett tag.


image78

ser den kompakt ut, kanske? en Chevrolet Cobolt är det, så vi kan sjunga "bye bye, miss american pie, drove my Chevy to the levy, but the levy was dry" hela tiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback